Germania ar putea adopta un program de stimulare fiscala pentru a contracara epidemia de coronavirus

Joi, 27 Februarie 2020, ora 17:15
3218 citiri
Germania ar putea adopta un program de stimulare fiscala pentru a contracara epidemia de coronavirus
Foto: Pexels

Germania ia in considerare un program de stimulare fiscala daca epidemia de coronavirus afecteaza semnificativ economia, a anuntat joi publicatia Handelsblatt, transmite Reuters.

Cancelarul Angela Merkel a rezistat o perioada indelungata solicitarilor din tara si din strainatate pentru mai multe stimulente fiscale, in pofida costurilor de imprumut la un nivel record scazut si a incetinirii economiei.

"In prezent, analizam diverse scenarii si masuri de sprijinire a economiei", a anuntat publicatia de afaceri, citand un oficial.

Germania a raportat 27 de cazuri de infectie cu coronavirus. Economia sa este extrem de dependenta de China, cel mai mare partener comercial al sau.

Autoritatile de la Berlin au dezmintit joi informatiile potrivit carora ministrul de Finante, Olaf Scholz, va relaxa reglementarile federale stricte privind datoria pentru a majora cheltuielile cu infrastructura.

Saptamanalul Die Zeit anuntase miercuri ca Scholz intentioneaza sa suspende pentru o scurta perioada de timp reglementarea privind datoria, permitand Guvernului sa-si asume o parte din datoriile unor municipalitati puternic indatorate, alocandu-le miliarde de euro pentru majorarea cheltuielilor cu infrastructura si cu scolile.

Schimbarea reglementarilor privind datoria trebuie aprobata de o majoritate parlamentara de doua treimi.

#Germania program de stimulare fiscala coronavirus, #epidemie coronavirus Germania , #Germania