Germania are un plan nou pentru stimularea economiei

Sambata, 09 Februarie 2013, ora 17:24
1359 citiri
Germania are un plan nou pentru stimularea economiei

Germania are de gand sa-si stimuleze economia prin incheierea de acorduri de liber schimb si cresterea colaborarii cu statele din Asia de Sud-Est, a declarat sambata ministrul german de externe, Guido Westerwelle, transmite Bloomberg.

"Exista o decizie politica strategica a guvernului german de a intensifica si intari colaborarea cu aceste noi centre de putere din Asia de Sud-Est", a declarat Westerwelle.

Potrivit unor estimari preliminare, ritmul de crestere a economiei germane a incetinit pana la 0,7% in 2012 de la 3% in 2011. Economia germana a fost afectata de scaderea exporturilor spre zona euro, ceea ce a determinat companiile germane sa se indrepte spre pietele in crestere din Asia.

Economiile din Asia de Sud-Est au traversat cu bine criza financiara din 2008, iar Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica estimeaza ca consumul domestic si cresterea investitiilor va stimula cresterea in urmatorii ani.

Potrivit OECD, Produsul Intern Brut al Indoneziei ar urma sa creasca cu 6,4% anual pana in 2017, in timp ce Thailanda ar urma sa inregistreze o crestere medie de 5,1% iar Filipine va creste cu 5,5%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Germania crestere economica, #germania criza, #Germania economie , #Germania