Germania dezaproba protestele din Budapesta

Sambata, 09 Aprilie 2011, ora 14:49
1664 citiri
Germania dezaproba protestele din Budapesta

Ministrul de finante al Germaniei, cea mai mare economie din UE, le-a spus zecilor de mii de oameni care vor protesta sambata la Budapesta fata de masurile de austeritate din Uniune ca "nu au dreptate", transmite NewsIn.

Confederatia sindicatelor europene (ETUC) organizeaza proteste ample fata de reformele impulsionate de UE pentru reducerea cheltuielilor statului si legarea salariilor si pensiilor de competitivitate, ca parte a reducerii deficitelor bugetare, potrivit dpa.

"Pot intelege, dar cred ca este gresit", a spus ministrul german de finante Wolfgang Schauble, inainte de o reuniune cu omologii sai europeni, langa Budapesta. El a insistat ca, daca ar fi lasate deficitele publice la un nivel atat mare, acest lucru ar afecta cresterea economica.

Potrivit estimarilor CE din noiembrie, deficitele din UE ar urma sa scada de la 6,8% in 2010 la 5,1% din PIB in 2011, impotriva unei limite de 3% recomandata de UE.

Ministrul spaniol de finante, Elena Salgadio, a spus ca este firesc ca sindicatele sa protesteze, dar crede ca reformele sunt necesare.

John Monks, secretar general al ETUC, a spus ca ministrii de finante din UE sunt "intr-o cursa pana la capat, cine devine cel mai zgarcit la salarii in Europa". 

#germania, #proteste, #masuri austeritate , #Germania