Germania extinde durata masurii de incurajare a programului redus de munca

Luni, 23 Noiembrie 2009, ora 10:17
1341 citiri
Germania extinde durata masurii de incurajare a programului redus de munca

Ministerul Muncii din Germania a decis extinderea de la 6 la 18 luni a duratei programului prin care statul sprijina financiar companiile afectate de criza care reduc orarul de lucru al angajatilor, in loc de a recurge la concedieri colective.

Initial, durata programului a fost fixata la 24 de luni, guvernul german reducandu-l ulterior la 6 luni, precizeaza Mediafax.

Statul german plateste 50% din contributiile sociale ale salariatilor afectati, putand acoperi si 100% in cazul in care angajatii beneficiaza de cursuri de pregatire profesionala pe durata programului redus.


Autoritatile germane au reusit sa mentina somajul sub control, chiar daca acesta a crescut in majoritatea statelor, prin incurajarea introducerii programului redus de lucru in dauna concedierilor.


Somajul din Germania a scazut in mod neasteptat in octombrie, pentru a patra luna consecutiva, insa analistii se asteapta la o crestere constanta a numarului persoanelor fara un loc de munca pe parcursul anului 2010, intrucat companiile opereaza, deja, mult sub capacitatea optima.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#program, # munca, # germania, # durata , #Germania