Germania: Guvernul Greciei trebuie sa inteleaga ca la un moment dat rabdarea noastra se va termina

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 20:40
885 citiri
Germania: Guvernul Greciei trebuie sa inteleaga ca la un moment dat rabdarea noastra se va termina

Rabdarea Germaniei fata de guvernul elen va ajunge la un moment dat la capat, a avertizat ministrul Economiei de la Berlin, Philipp Roesler, adaugand ca Grecia trebuie sa-si reformeze economia sau sa iasa din zona euro.

"Grecii au de ales sa adopte reforme in interiorul zonei euro sau sa nu faca reforme si sa plece. Nu exista a treia cale", a spus Roesler, intr-un interviu pentru cotidianul Bild, citat de Mediafax.

Intrebat daca ii considera pe greci "nerecunoscatori", Roesler a afirmat: "Guvernul Greciei trebuie macar sa inteleaga ca la un moment dat rabdarea noastra se va sfarsi".

UE a cerut politicienilor eleni sa explice pana luni seara cum intentioneaza sa formeze un guvern de uniune nationala pentru a relua implementarea pachetului de ajutor extern, dupa incercarea premierului Goerge Papandreou de a organiza un referendum pe aceasta tema.

Intrebat de Bild daca Germania ar putea organiza un referendum asupra unui nou sprijin pentru Grecia, Roesler a declarat ca "si-ar putea imagina" o consultare populara pe probleme precum transferul unor competente decizionale Uniunii Europene.

"Legal nu avem dreptul de a organiza referendumuri asupra chestiunilor financiare. Astfel de voturi ar putea fi influentate de populism", a spus el.

Membri eurosceptici din partidul lui Roesler, care au depus o motiune pentru stoparea oricarui nou ajutor financiar pentru Grecia la un congres programat saptamana aceasta, considera ca germanii ar trebui consultati mai direct in astfel de chestiuni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#germania sustinere grecia, #nou guvern Grecia rabdarea Germania , #Germania