Germania investeste 86 de miliarde de euro in modernizarea cailor ferate

Marti, 14 Ianuarie 2020, ora 16:46
4246 citiri
Germania investeste 86 de miliarde de euro in modernizarea cailor ferate
Foto: Pixabay

Germania a lansat un plan de 86 de miliarde de euro (95 de miliarde de dolari) pentru a moderniza si extinde reteaua de cai ferate, o decizie menita sa faca sectorul transporturilor mai ecologic, transmite Bloomberg.

Planul pe zece ani nu se refera doar la modernizarea cailor ferate, a podurilor si a vagoanelor, ci si la imbunatatirea capacitatii si electrificarea mai multor rute pentru a-i convinge pe pasageri sa renunte la masini si avioane in favoarea trenurilor.

Guvernul federal va asigura o finantare de 62 de miliarde de euro, in timp ce compania de cai ferate Deutsche Bahn AG va veni cu 24 de miliarde de euro.

"Va fi deceniul cailor ferate", a afirmat ministrul Transporturilor, Andreas Scheuer, la o ceremonie in Berlin.

Acordul semnat marti intre Guvernul cancelarului Angela Merkel si firma de stat Deutsche Bahn face parte dintr-un plan mai amplu de imbunatatire a infrastructurii Germaniei si de reducere a emisiilor de carbon, in special din transport si generarea energiei. Alte masuri includ taxe mai ridicate pentru zborurile aeriene interne si stimulente pentru eficientizarea incalzirii locuintelor.

Pana in 2030, principalele orase germane vor fi conectate printr-o retea de trenuri care vor circula la intervale de 30 de minute

Deutsche Bahn, care are 11.000 de angajati, opereaza cea mai lunga retea de cale ferata din Europa, aproximativ 39.000 de kilometri.

Operatorul feroviar de stat Deutsche Bahn este sub presiune din partea calatorilor pentru a-si imbunatati serviciile si a reduce intarzierile trenurilor. De asemenea, compania se confrunta cu probleme financiare, datoria sa ajungand la 20 de miliarde de euro, iar deficitul de finantare ar urma sa atinga cinci de miliarde de euro pana in 2023, avertizeaza analistii.

#Germania investitii cai ferate , #Germania