Germania le cere bancilor sale sa-si pregateasca "testamentele"

Sambata, 03 Noiembrie 2012, ora 11:30
1471 citiri
Germania le cere bancilor sale sa-si pregateasca "testamentele"

Peste 15 banci germane reprezinta o amenintare pentru economiei Germaniei, in cazul in care vor da faliment, sustine "jandarmul" financiar german, care le-a cerut bancilor sa isi pregateasca "testamentele".

Jandarmul financiar german BaFin (Bundesanstalt fur Finanzdienstleistungsaufsicht) a cerut bancilor sa-si pregateasca "testamentele", adica documentele care detaliaza modul in care ar dori sa fie reorganizate sau desfiintate in cazul unei crize care le-ar ameninta supravietuirea, transmite AFP.

rima institutie de credit din Germania, Deutsche Bank, va trebui sa-si depuna "testamentul" pana la sfarsitul anului.

Deutsche Bank este singura banca germana care figureaza pe o lista de 28 de banci sistemice de rang mondial actualizata joi de Consiliul pentru Stabilitate Financiara (FSB). Acest organism a fost mandatat de tarile G20 pentru a intari legislatia bancara la nivel international.

Commerzbank, a doua banca a tarii, a fost scoasa de pe lista FSB deoarece si-a redus considerabil talia de la declansarea crizei financiare. BaFin prevede ca grupul sa-si depuna "testamentul" in cursul anului viitor.

Celelalte institutii de credit pe care BaFin le considera sistemice, precum bancile publice regionale (Landesbanken), vor avea termen pana la sfarsitul anului 2013 pentru a-si formula doleantele.

Obiectivul acestei masuri este de a se evita pe cat posibil recurgerea la ajutoare publice. In contextul crizei financiare din 2008-2009, guvernul german a trebuit sa salveze Hypo Real Estate (HRE) si Commerzbank injectandu-le miliarde de euro, in dauna contribuabililor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza banci Germania, #reorganizare banci Germania, #supraveghere banci Germania , #Germania