Germania: Ritmul de crestere al exporturilor se va injumatati in 2012

Joi, 16 August 2012, ora 18:05
1407 citiri
Germania: Ritmul de crestere al exporturilor se va injumatati in 2012

Ritmul de crestere al exporturilor Germaniei se va reduce la jumatate in acest an ca urmare a recesiunii din zona euro, principala sa piata de export, a anuntat, joi, Asociatia Camerelor de Comert si Industrie din Germania (DIHK).

Dupa o crestere de 8,2% in 2011, exporturile germane ar urma sa inregistreze o crestere de 4% in acest an, sustine DIHK. Exporturile sunt un motor indispensabil al economiei germane, transmite Reuters.

"Companiile germane se confrunta cu probleme din ce in ce mai mari in a-si vinde produsele pe multe piete din zona euro care sufera de pe urma crizei datoriilor", a anuntat DIHK intr-un comunicat.

Asociatia a adaugat ca problemele de pe pietele europene vor fi partial compensate de cresterea schimburilor comerciale ale Germaniei cu principalele economii emergente.

Daca in 2000 exporturile Germaniei catre blocul BRIC (Brazilia, Rusia, India, China) se situau la 4,5%, in 2013 se vor ridica la aproximativ 15%.

In cee ce priveste prognozele pentru 2013, DIHK se asteapta ca exporturile Germaniei sa creasca cu 6%, ceea ceva permite Germaniei sa devanseze SUA si sa ocupe locul al doilea in topul celor mai mare state exportatoare, dupa China.

In plus, DIHK estimeaza ca in 2013 importurile Germaniei ar urma sa depaseasca pragul de 1.000 miliarde de euro.

DIHK isi bazeaza prognozele pe estimarile furnizate de camerele de comert si industrie si birourile comerciale germane din 80 de tari.

Costul de finantare al Germaniei, afectat de importurile si exporturile slabe/a>

INS: Exporturile au crescut mai mult ca importurile in primul semestru

#exporturi Germania 2012, #ritm crestere exporturi Germania, #exporturi Germania BRIC, #crestere exporturi Germania , #Germania