Germania se asteapta sa incheie anul cu un buget echilibrat

Luni, 03 Decembrie 2012, ora 17:19
1193 citiri
Germania se asteapta sa incheie anul cu un buget echilibrat

Germania se asteapta sa incheie anul in curs cu bugetul echilibrat, fata de estimarile anterioare privind un deficit de 0,5% din PIB, a anuntat, luni, Ministerul german de Finante, citat de AFP.

Deficitul bugetar total al statului german include deficitele inregistrate de autoritatea federala, landuri, municipalitati si fondurile de asigurare sociala.

Pana in prezent, guvernul intentiona ca Germania sa ajunga in 2014 la un buget echilibrat conform criteriilor de la Maastricht, a declarat un purtator de cuvant al Ministerului de Finante.

Statul federal, landurile si orasele au beneficiat in ultimele luni de cresterea veniturilor si o evolutie solida a pietei muncii, a spus purtatorul de cuvant.

In plus, Germania a profitat si de conditiile avantajoase de pe pietele financiare, unde se imprumuta la dobanzi foarte scazute. Costurile reduse de imprumut sunt datorate perceptiei investitorilor ca Germania este cea mai sigura economie a zonei euro.

Indatorarea tarii a fost, de asemenea, revizuita in scadere, la 81,5% din PIB pentru acest an, in declin cu 2 puncte procentuale fata de estimarea anterioara a guvernuilui, din iulie.

In acest an, Germania a trebuit sa contribuie de la bugetul federal cu peste 10 miliarde de euro la Mecanismul European de Stabilitate si sa suplimenteze resursele Bancii Europene pentru Investitii.

#buget echilibrat Germania, #deficit PIB Germania, #buget echilibrat criterii Maastricht, #contributie Germania MES , #Germania