Germania se va pronunta asupra ultimului plan de ajutor pentru Grecia

Luni, 27 Februarie 2012, ora 11:52
1216 citiri
Germania se va pronunta asupra ultimului plan de ajutor pentru Grecia

Camera inferioara a Parlamentului federal german - Bundestag - se va pronunta luni asupra ultimului plan de ajutor pentru Grecia.

Pentru a saptea oara in decurs de mai putin doi ani, cei 620 de membri ai Bundestagului se vor intruni in sesiune extraordinara pentru a da "unda verde" planului european impotriva crizei datoriilor suverane, comenteaza agentiile Reuters si AFP.

Deputatii germani trebuie sa aprobe, cu o larga majoritate, o motiune care detaliaza deciziile luate la Bruxelles de catre Eurogrup, in principal un al doilea pachet de ajutor in valoare de 130 miliarde de euro pentru Grecia.

Merkel are nevoie de 311 voturi pentru a obtine o majoritate din cei 620 de membri ai parlamentului. Guvernul sau dispune de 330 de deputati.

Alesii sunt sub presiunea opiniei publice, comenteaza presa externa. Potrivit unui sondaj publicat duminica de cotidianul Bild am Sonntag, 62% dintre germani sunt impotriva planului de salvare, iar 33% sunt in favoarea lui. Un sondaj similar din septembrie trecut indica 53% "pentru" si 43% "impotriva".

#Bundestag faliment Grecia, #ajutor Grecia vot Germania, #plan de ajutor Grecia Germania , #Germania