Germania va ramane un punct stabil in zona euro

Marti, 24 Iulie 2012, ora 09:39
1097 citiri
Germania va ramane un punct stabil in zona euro

"Germania va continua sa exercite rolul de ancora de stabilitate in zona euro", a declarat Ministerul german al Finantelor luni seara, dupa reducerea perspectivei datoriei publice a tarii de catre agentia de notificare financiara Moody's.

Agentia de evaluare financiara Moody's a coborat de la stabil la negativ perspectiva ratingului pentru datoria publica a Germaniei, Olandei si Luxemburgului ca urmare a "incertitudinii in crestere" asupra deznodamantului crizei datoriilor din zona euro.

"Germania va face totul impreuna cu partenerii sai pentru a depasi cat mai rapid posibil criza datoriei europene", a adaugat ministerul intr-un comunicat, citat de AFP.

El afirma ca "a luat cunostinta despre opinia Moody's" si arata ca "riscurile in zona euro mentionate de agentie nu sunt noi".

"Aceasta estimare pune mai ales inainte riscurile pe termen scurt, in timp ce perspectivele de stabilizare pe termen lung raman nementionate", adauga ministerul.

"Zona euro a pregatit o serie de masuri care trebuie sa conduca la o stabilizare durabila a zonei", asigura el.

"Germania insasi se afla intr-o situatie economica si financiara solida", afirma ministerul, amintind ca se asteapta ca incepand din 2014 sa aiba un buget echilibrat.

"Capitalizarea sectorului bancar s-a ameliorat sensibil", iar "perspectivele cresterii economiei germane sunt solide", mai subliniaza el.

#Germania economie, #Moodys Germania, #germania zona euro, #Germania stabilitate zona euro , #Germania