Germanii profita de lichidarea de stoc de la Quelle

Luni, 02 Noiembrie 2009, ora 16:28
1203 citiri
Germanii profita de lichidarea de stoc de la Quelle

Lichidarea de stoc operata de grupul german de vanzari prin corespondenta Quelle, intrat in faliment si care va disparea in curand de pe piata, a demarat luni cu un enorm succes, germanii grabindu-se sa profite de reducerile masive de pret, potrivit AFP, citat de NewsIn.

Compania Quelle, subsidiara a grupului german intrat in faliment Arcandor, este nevoita sa-si sisteze activitatea, in lipsa ofertelor de preluare.

Quelle a facut parte din cotidianul germanilor timp de 80 de ani, a inceput duminica lichidarea de stoc, ce include 18 milioane de produse, mai intai pe internet, iar de luni si in magazine.

Pagina de internet a Quelle s-a blocat duminica la putin timp dupa inceputul lichidarii de stoc, pe care administratorul judiciar a denumit-o "cea mai mare operatiune de vanzare la pret redus din Germania".

Timp de sase ore, intre 5:00 si 11:00 GMT, site-ul inregistrase deja peste 19.000 de comenzi, mult peste volumul comenzilor dintr-o zi intreaga in mod obisnuit, potrivit unui purtator de cuvant al administratorului judiciar.

Aceasta lichidare masiva urmeaza sa se desfasoare pana la epuizarea stocurilor Quelle, care isi va inceta existenta dupa finalul operatiunii.

Sumele incasate ar trebui sa permita grupului sa plateasca salariile pe luna aceasta ale celor 4.300 de salariati care au mai ramas la companie, care a concediat deja 2.100 de persoane, incepand cu 1 noiembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#germani, #quelle, #lichidare, #stoc , #Germania