Greselile fatale ale Germaniei: Drumul spre dezastru - studiu

Duminica, 30 Iunie 2013, ora 11:00
1469 citiri
Greselile fatale ale Germaniei: Drumul spre dezastru - studiu
Foto: DPA

Germania investeste mult prea putin in infrastructura si in viitorul sau, indreptandu-se spre dezastru, releva un studiu al unui institut economic german.

Principalii candidati in alegerile generale din acest an descriu Germania in termeni foarte asemanatori, desi apartin unor formatiuni politice diferite, scrie Der Spiegel.

Astfel, cancelarul Angela Merkel, din partea Uniunii Crestin Democrate, numeste tara "o natiune exportatoare de succes", iar contracandidatul sau, Peer Steinbruck, din partea partidului Social-Democrat elogiaza forta Germaniei, atribuindu-i merite care variaza de la traditionalul "parteneriat social" dintre angajatorii si angajatii germani la rezultatele cercetarii universitare.

Atat Angela Merkel, cat si oponentul sau zugravesc insa o imagine inselatoare, un studiu al Institutului German pentru Cercetare Economica din Berlin, demonstrand ca Germania nu mai este hegemonul Europei. In Germania pot fi intalnite, in unele zone, drumuri pline de gropi, linii ferate iesite din uz, scoli darapanate, in timp ce marile companii din industrie construiesc fabrici noi in strainatate, spun autorii studiului.

Citeste mai multe despre Greselile fatale ale Germaniei: Drumul spre dezastru - studiu pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Germania infrastructura proasta, #Germania lipsa investitii, #economie germania , #Germania