Grupul german IKB, serios afectat de criza creditelor, cauta un partener

Marti, 16 Octombrie 2007, ora 11:58
991 citiri
Grupul german IKB, serios afectat de criza creditelor, cauta un partener

Grupul IKB, specializat pe credite ipotecare cu grad ridicat de risc, duce lipsa unui partener puternic, conform unui audit ce a scos la iveala modul in care banca de dimensiuni reduse a intrat in impas pe fondul investitiilor riscante pe care le-a facut in SUA, informeaza Reuters.

IKB, pentru a carui salvare bancile germane au colectat fonduri de 3,5 miliarde de euro (echivalentul a 5 miliarde de euro), dupa investitiile ipotecare cu grad ridicat de risc pe piata din SUA, a anuntat ca situatia este sub control.

Veniturile in anii care urmeaza vor fi vizibil mai mici dar vor fi obtinute cu un grad de risc mult mai scazut, a anuntat grupul IKB intr-un comunicat.

"In urma restructurarii grupului IKB si a anuntarii reformarii modelului de afacere, consiliul director anticipeaza un profit net de peste 100 milioane euro pe termen mediu", a declarat compania.

IKB a declarat ca se asteapta la o pierdere neta de pana la 700 de milioane de euro in anul fiscal curent, spunand ca va trebui sa recalculeze castigurile pentru anul financiar ce a luat sfarsit la data de 31 martie 2007, ceea ce va reduce performanta operationala a grupului in acel an cu aproximativ 180 de milioane de euro.

Guvernul german a luat in calcul posibilitatea vanzarii participatiei de 38% detinuta din IKB, dar o data clara pentru eventuala vanzare a actiunilor nu a fost stabilita.

IKB a precizat ca a facut modificari in structura administrativa, doi membri ai consiliului de administratie parasind echipa in timp ce un nou director financiar a fost numit.

Un raport special de audit facut de firma PricewaterhouseCoopers a aratat ca singurul risc cu care se mai confrunta grupul IKB este legat de compania Rhineland Funding, vehicul de investitii al carui rezultate IKB a decis sa le consolideze in cadrul raportului financiar din anul fiscal precedent.

IKB a precizat insa ca Rhineland Funding nu este confruntata cu posibilitatea unui faliment.

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.