Grupul german RTL preia o retea de canale de moda si frumusete de pe YouTube

Marti, 04 Noiembrie 2014, ora 09:45
1206 citiri
Grupul german RTL preia o retea de canale de moda si frumusete de pe YouTube
Foto: StyleHaul

RTL, unul dintre cele mai importante grupuri de media europene, va prelua pentru o suma de 107 milioane de dolari un pachet majoritar de actiuni in compania StyleHaul, care detine cea mai extinsa retea de canale dedicate modei si frumusetii de pe platforma YouTube, potrivit variety.com.

Ca urmare a acestei tranzactii, valoarea companiei StyleHaul va creste la 151,4 milioane de dolari.

Inca 20 de milioane

Totodata, RTL Group va investi o suma de 20 de milioane de dolari intr-un plan de dezvoltare a operatiunilor StyleHaul.

Prin aceasta tranzactie, care este de asteptat sa fie finalizata pana la sfarsitul lunii noiembrie, RTL Group isi va creste de la 22,3% la 93,6% participatia in cadrul companiei StyleHaul. Potrivit termenilor negociati, RTL Group are posibilitatea sa cumpere si restul actiunilor in aceasta companie, care sunt detinute de managementul StyleHaul si de angajati.

In 2013, RTL Group a investit o suma de 6 milioane de dolari in compania StyleHaul, care detine cea mai mare retea de moda, frumusete si stil de viata de pe platforma online YouTube, conform propriului site.

Compania StyleHaul are sediul central la Los Angeles si birouri in Chicago, New York si Londra. Reteaua StyleHaul insumeaza peste 4.900 de creatori de continut si curatori, din peste 62 de tari si avand 199 de milioane de abonati. Totodata, reteaua de canale StyleHaul atrage peste 60 de milioane de vizitatori unici in fiecare luna.

Recent, StyleHaul a lansat programe originale, prin intermediul unui parteneriat cu compania FremantleMedia, intre acestea numarandu-se talk show-ul "The Crew".

RTL Group, una dintre cele mai importante companii de media europene, detine in prezent 53 de televiziuni si 28 de radiouri in 12 tari. Pachetul majoritar de actiuni in cadrul RTL este detinut de compania germana Bertelsmann, unul dintre cele mai importante grupuri media din lume.

#rtl stylehaul, #televiziune preluare , #Germania