Guvernul german vrea sa cumpere Hypo Real

Joi, 09 Aprilie 2009, ora 12:01
1336 citiri
Guvernul german vrea sa cumpere Hypo Real

Guvernul Germaniei vrea sa cumpere creditorul imobiliar Hypo Real Estate Holding AG, statul fiind din ce in ce mai aproape de prima nationalizare a unei banci, ce nu a mai avut loc din anii '30, informeaza Bloomberg.

Fondul german de salvare a sistemului bancar, Soffin, a licitat 1,39 euro/actiune, sau aproximativ 290 milioane euro, pentru creditorul cu sediul central la Munchen, anunta un comunicat publicat azi.

Germania a oferit deja 102 miliarde euro in linii de creditare si garantii ale datoriilor pentru sustinerea Hypo Real, dupa ce problemele unitatii din Dublin, Defpa Bank Plc, au adus compania in pragul falimentului. Fondul american J.C. Flowers & Co., care conduce un grup de investitori ce detin 24% din banca, au anuntat saptamana trecuta ca vor actiona in instanta pentru blocarea nationalizarii.

Statul german a achizitionat 8,7% din actiune Hypo Real luna trecuta, ca un prim pas pentru dobandirea controlului. Prin castigarea unui pachet majoritar de actiuni, odata cu oferta de astazi, guvernul va face tot posibilul pentru ca la urmatoarea intrunire generala extraordinara sa fie aprobata o marire a capitalului. Acest lucru i-ar permite statului sa inlature actionarii ramasi.

Banca, specializata in sectorul imobiliar, se confrunta cu probleme grave, in pofida garantiilor de zeci de miliarde de euro ce i-au fost deja acordate.

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#guvern, #Germania, #stat, #imobiliare, #actiuni , #Germania