Increderea nemtilor in economia Germaniei este la cote maxime, in ciuda tensiunilor politice

Vineri, 24 Noiembrie 2017, ora 14:10
1799 citiri
Increderea nemtilor in economia Germaniei este la cote maxime, in ciuda tensiunilor politice
Foto: CC0 Creative Commons

Increderea companiilor germane in economie a inregistrat o crestere record in noiembrie, ceea ce sugereaza ca directorii companiilor din Germania sunt mai optimisti ca niciodata in privinta soliditatii economiei globale, transmit Reuters si Bloomberg.

Vineri, Institutul de cercetare economica Ifo a anuntat ca increderea companiilor germane in economie a urcat in noiembrie pana la valoarea record de 117,5 puncte, de la o valoare revizuita de 116,8 puncte luna precedenta.

Este cel mai ridicat nivel incepand din 1991.

Cifra anuntata de Ifo depaseste estimarile analistilor, care mizau tot pe o valoare de 116,8 puncte.

Datele vin in contextul in care cancelarul german Angela Merkel nu reuseste sa constituie o noua coalitie de guvernare la Berlin, dupa alegerile legislative din septembrie, declansand temeri ca un esec va constitui o frana serioasa in calea marilor reforme asteptate in UE.

"Cresterea economiei germane pare foarte robusta si neafectata de evolutiile politice", a afirmat Klaus Wohlrabe, economist al Ifo.

Germania, al treilea mare exportator global, beneficiaza de pe urma soliditatii economiei globale, care alimenteaza cererea de bunuri germane. In prezent, economistii se asteapta la un avans al PIB-ului Germaniei de 2,1% anul acesta.

Realizat pe baza unui sondaj in randul a aproximativ 7.000 de firme, indicatorul Ifo arata atat opiniile sefilor de companii fata de conditiile economice actuale din Germania, cat si asteptarile lor pentru urmatoarele sase luni.

#incredere economie Germania, #economie zona euro , #Germania