Increderea oamenilor de afaceri in economia germana, la minimul ultimilor doi ani

Luni, 27 August 2012, ora 14:51
1040 citiri
Increderea oamenilor de afaceri in economia germana, la minimul ultimilor doi ani

Indicele climatului mediului de afaceri german a coborat pentru a patra luna consecutiva, pe masura ce criza datoriilor din Europa a afectat cea mai mare economie din zona.

Institutul Ifo din Munich a anuntat ca indicele climatului mediului de afaceri, bazat pe un sondaj pentru realizarea caruia au fost contactati 7.000 de directori, a scazut la 102,3 de la 103,2 in luna iunie. Aceasta este cel mai mic nivel al ultimilor doi ani, scrie Bloomberg.

Economistii enuntasera o estimare mai optimista, indicand o scadere de pana la 102,7.

Cresterea economiei germane a incetinit pana la 0,3% in al doilea trimestru al anului, de la 0,5% in primele trei luni ale anului, pe masura ce inrautatirea crizei a afectat exporturile si a impins companiile la amanarea realizarii de investitii.

Pe masura ce cresterea economiilor emergente din afara Europei si puterea de cumparare din interiorul tarii ajuta la izolarea Germaniei in fata problemelor economice majore, Bundesbank a declarat, in cursul saptamanii trecute, ca incertitudinea din continent ar putea incetini cresterea economica si mai mult.

"Datele economice recente nu sunt incurajatoare", a spus un economist al Landesbank Baden-Wuerttemberg. "Industriile constructiilor si exportului vor inregistra incetiniri in lunile urmatoare".

Indicele climatului mediului de afaceri masoara increderea oamenilor de afaceri in economia in care isi desfasoara activitatea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#incredere investitori Germania, #indicele mediului afaceri Germania , #Germania