Intreaga productie de electricitate a Germaniei ar putea proveni din surse regenerabile

Joi, 08 Iulie 2010, ora 09:08
1089 citiri
Intreaga productie de electricitate a Germaniei ar putea proveni din surse regenerabile

Germania ar putea produce electricitate numai din surse regenerabile pana in 2050, devenind astfel primul mare stat industrializat care renunta la combustibilii fosili, a anuntat, miercuri, Agentia Federala pentru Mediu de la Berlin, citata de Reuters, precizeaza Mediafax.

In prezent, 16% din productia de electricitate a Germaniei este asigurata din surse regenerabile, de la 5% in urma cu 15 ani.

"O trecere completa la energie regenerabila pana in 2050 este posibila din punct de vedere tehnic si ecologic", a afirmat presedintele Agentiei Federale pentru Mediu, Jochen Flasbarth, la prezentarea unui studiu.

Termenul de 2050 este realist, a adaugat el, deoarece ia in calcul nivelul actual de tehnologie.

Perioada de timp ar putea fi scurtata de progresul tehnologic.

Germania este lider la nivel mondial in domeniul productiei de energie din surse fotovoltaice.

Pentru acest an, capacitatea instalata este estimata sa creasca la 14.000 de MW, cu 5.000 de MW mai mult ca in 2009.

Totodata, tara este al doilea mare producator de energie eoliana, dupa SUA.

Guvernul de la Berlin are ca obiectiv reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 40% in perioada 1990-2020 si cu 80-85% pana in 2050.

Acest obiectiv poate fi atins daca se trece la productia de elctricitate din surse exclusiv regenerabile, a spus Flasbarth.

Aproximativ 40% din emisiile de dioxid de carbon ale Germaniei provin din productia de electricitate, mai ales pe baza de carbune.

Luna trecuta, un studiu al Centrului pentru Tehnologii Alternative din Londra informa ca Marea Britanie ar putea elimina emisiile de dioxid de carbon pana in 2030 prin reformarea sistemului de productie a energiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#energii regenerabila eoliana co2 germania , #Germania