Investitorii se bat sa imprumute Germania: Dobanzile au scazut la 1,31%

Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 15:59
1179 citiri
Investitorii se bat sa imprumute Germania: Dobanzile au scazut la 1,31%

Costurile cu care Germania se imprumuta pe zece ani au scazut miercuri la un nou nivel record, in conditiile in care investitorii sunt ingrijorati de evolutia crizei din zona euro si prefera securitatea oferita de prima economie a Europei in pofida dobanzilor reduse.

Agentia care gestioneaza datoria publica germana a precizat ca a vandut obligatiuni guvernamentale pe zece ani in valoare de 4,153 milliarde euro la o dobanda record de 1,31%. Precedentul record istoric era de 1,47% si a fost inregistrat in luna mai.

Operatiunea s-a bucurat de o cerere sustinuta, raportul dintre cerere si oferta fiind de 1,5 ceea ce arata interesul investitorilor pentru obligatiunile germane.

Investitorii se tem ca Spania va avea nevoie de un pachet de sprijin complet, care ar putea depasi limitele Mecanismului European de Stabilitate si ar lasa zona euro fara resurse in cazul in care criza se va extinde si in Italia. Premierul italian Mario Monti a declarat marti ca Italia ar putea fi interesata sa acceseze MES pentru a reduce costurile de creditare.

Pentru obligatiunile pe termen scurt, investitorii au fost de acord chiar sa plateasca pentru a imprumuta bani Germaniei. Luni, investitorii au fost de acord sa primeasca o dobanda negativa de 0,03% pentru a achizitiona obligatiuni germane pe termen scurt.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Germania obligatiuni, #Germania costuri imprumut , #Germania