Merkel nu vrea ca tarile cu probleme sa paraseasca zona euro

Luni, 12 Noiembrie 2012, ora 10:25
1523 citiri
Merkel nu vrea ca tarile cu probleme sa paraseasca zona euro

Cancelarul german, Angela Merkel, nu este de acord ca tarile cu probleme sa paraseasca zona euro.

"In nici un caz. Trebuie sa facem totul pentru ca investitorii din afara Europei sa nu se sperie", a punctat doamna Merkel intr-un interviu acordat postului de televiziune portughez RTP, dupa ce a fost intrebata despre posibilitatea ca unele state cu probleme financiare sa paraseasca zona euro pentru a-si creste competitivitatea.

Ea a insistat asupra necesitatii "unei zone euro stabile" si a cerut ca Europa sa abordeze problema productiei "intr-o maniera competitiva, la nivel international" pentru a crea locuri de munca.

In acest context, Merkel s-a referit la erorile economice comise in trecut si a criticat "investirea resurselor in realizarea de autostrazi si infrastructuri" in loc sa se sprijine "micile intreprinderi pentru a le face mai competitive".

Cancelarul german a subliniat ca tara sa "va continua sa sprijine Portugalia, Spania si celelalte tari", dar nu considera ca este nevoie de un plan special pentru ajutorarea acestora, intrucat, in opinia sa, fondurile structurale si programele europene existente ofera "oportunitati excelente pentru a relansa cresterea" economica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Merkel declaratii, #Merkel iesire tari zona euro, #Merkel tari zona euro , #Germania