Ministrii de Finante din zona euro ar putea inaspri regulile din domeniul financiar

Luni, 17 Mai 2010, ora 23:34
1089 citiri
Ministrii de Finante din zona euro ar putea inaspri regulile din domeniul financiar

Ministrii de Finante din zona euro vor discuta luni, 17 mai, despre inasprirea reglementarilor in domeniul financiar, precum cele pentru fondurile de hedging, la o saptamana dupa lansarea planului de 750 miliarde euro destinat sustinerii financiare a statelor din zona euro, informeaza Mediafax. 

Inaintea inceperii reuniunii, Germania a anuntat ca redacteaza planuri de sustinere a euro si de evitare a unor noi crize ale datoriilor suverane. Intre propunerile de reforma se numara si cea a BCE privind infiintarea unui organism independent capabil sa penalizeze tarile din zona euro care au acumulat datorii prea mari.

Euro a coborat luni la cel mai redus nivel din ultimii patru ani, de 1,2234 dolari pe unitate, revenind ulterior la 1,235 dolari pe unitate.

Moneda unica "este prinsa in prezent intre ciocan si nicovala", a declarat Howard Archer, economist sef la IHS Global Insight, care anticipeaza ca euro se va deprecia spre 1,15 dolari pe unitate in saptamanile urmatoare.

Ministrul german de Finante, Wolfgang Schauble, a insistat, inainte de inceperea reuniunii, ca partenerii din zona euro trebuie sa intareasca disciplina bugetara comuna si sa dubleze eforturile de economisire, fara sa excluda un plafon constitutional pentru deficitele nationale.

Schauble a aratat ca reducerea deficitelor bugetare trebuie sa fie un obiectiv prioritar, considerand ca numai asa poate fi prevenita deprecierea euro. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs valutar, #euro, #finante, #reguli , #Germania