Ministrii germani, sfatuiti sa nu foloseasca BlackBerry si iPhone

Joi, 12 August 2010, ora 12:38
1037 citiri
Ministrii germani, sfatuiti sa nu foloseasca BlackBerry si iPhone

Guvernul german a sfatuit ministrii sa nu foloseasca telefoane BlackBerry si iPhone din cauza "cresterii dramatice a atacurilor" vizand retelele, precizeaza NewsIn.

Ministrul federal de interne Thomas de Maiziere a declarat miercuri si ca autoritatile iau in calcul interzicerea totala a folosirii smartphone-urilor in unele ministere.

El a precizat ca ministrii si functionarii au fost sfatuiti sa foloseasca dispozitivele Simo2, oferite de T-Systems, la recomandarea Biroului federal pentru securitatea informatiei (BSI).

Berlinul si-a exprimat ingrijorarea ca datele de pe telefoanele BlackBerry sunt transferate pe servere din Marea Britanie si Canada.

De Maziere a adaugat ca exista riscul unor atacuri informatice motivate politic, comise de agentii externe de informatii sau de bande de infractori, ceea ce ar putea dauna guvernului.

"Infrastructura BlackBerry este un sistem inchis. Dar accesul standard la retelele noastre trebuie determinat de Guvern si nu de o companie privata", a subliniat el.

Declaratiile sale intervin dupa ce Arabia Saudita a interzis pentru scurt timp folosirea telefoanelor BlackBerry, pana cand a ajuns la un acord cu firma producatoare, pentru mutarea serverelor in aceasta tara. De asemenea, Emiratele Arabe Unite, Libanul, Bahreinul si India au amenintat cu suspendarea serviciilor pentru aceste telefoane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

WhatsApp lansează o funcție extrem de interesantă pentru utilizatori
WhatsApp lansează o funcție extrem de interesantă pentru utilizatori
WhatsApp, aplicația de mesagerie folosită de milioane de oameni zilnic, introduce un nou instrument menit să faciliteze gestionarea mesajelor prin intermediul unui set de filtre de chat, așa...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#ministrii, #germani, #blackberry, #iphone , #Germania