O noua ancheta de frauda fiscala in atentia Fiscului german

Joi, 07 August 2008, ora 10:14
1371 citiri
O noua ancheta de frauda fiscala in atentia Fiscului german

Fiscul german ancheteaza un grup de contribuabili suspectati de frauda intr-o afacere legata de fonduri depuse in Liechtenstein, dupa transmiterea unor extrase de cont la un tribunal german, au declarat surse avizate, citate de AFP.

Tribunalul din Rostock, care judeca din aprilie patru persoane acuzate ca au santajat banca Liechtensteinischen Landesbank (LLB) cu amenintarea ca vor dezvalui numele clientilor a 2.300 de conturi, a primit la sfarsitul saptamanii trecute un document de 600 de pagini cu date bancare de la avocatul care il reprezinta pe principalul acuzat, potrivit declaratiilor purtatorului de cuvant al procurorului de la institutia germana, Peter Lueckermann.  


"Sumele din conturi se ridica la mai multe milioane", a declarat pentru presa Leonore Gottschalck-Solger, avocatul acuzatului Michael Freitag, care a depus la tribunal un sac ce contine fotocopii ale documentelor bancare, probabil in speranta de a obtine o pedeapsa mai usoara pentru clientul sau.


Inculpatii, printre care se afla si Freitag, in varsta de 48 de ani, sunt acuzati ca au obtinut aproximativ 13 milioane de euro de la Liechtensteinischen Landesbank in schimbul unor documente bancare ce fusesera furate.


Circa 30 de inspectori fiscali, care au stabilit ca lista remisa tribunalului este cea care provine de la banca, ancheteaza in prezent contribuabilii ale caror nume se afla pe lista, ca sa verifice daca a existat evaziune fiscala.