Pagube de 12 miliarde de euro in Germania, dupa inundatii - estimare Fitch

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 08:16
2430 citiri
Pagube de 12 miliarde de euro in Germania, dupa inundatii - estimare Fitch

Pagubele in urma inundatiilor devastatoare din Germania, care continua pentru a doua saptamana, s-ar putea ridica la 12 miliarde de euro, conform agentiei internationale de rating Fitch.

Inundatiile care continua in zona fluviului Elba pentru a doua saptamana consecutiv au ajuns luni in partea de nord a tarii. In dreptul landului Schleswig-Holstein, apele in Elba au crescut pana la nivelul patru de alerta, cel mai mare mare, un nivel asemanator inregistrandu-se la postul de masurare in apropierea orasului Lauenburg, unde au fost evacuate 200 de persoane.

Conform estimarilor expertilor de la Fitch, pagubele provocate de inundatii s-ar putea ridica pana la 12 miliarde de euro, din care 2,5-3 miliarde ar urma sa fie acoperite de societatile de asigurare, transmite agentia Ria Novosti, citand publicatia Sueddeutsche Zeitung.

Astfel, dezastrul va costa industria asigurarilor din Germania de doua ori mai mult decat inundatiile din 2002, cand platile de asigurare s-au ridicat la aproximativ 1,8 miliarde de euro.

Inundatiile provocate de ploile abundente au inceput in urma cu aproximativ doua saptamani in Republica Ceha. Victime au fost cel putin 15 de persoane in intreaga Europa afectata de dezastru.

In Germania, cele mai afectate sunt Bavaria, Saxonia, Baden-Wurttemberg si Hesse. In partea de vest a Austriei, inundatiile au perturbat transportul feroviar; sute de locuitori au fost evacuati, iar mii de oameni au fost mobilizati in lichidarea consecintelor calamitatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#inundatii Germania, #pagube inundatii 2013, #inundatii Europa 2013, #daune asiguratori inundatii , #Germania