Parlamentul German a aprobat suplimentarea fondului de stabilitate financiara

Joi, 29 Septembrie 2011, ora 14:04
1093 citiri
Parlamentul German a aprobat suplimentarea fondului de stabilitate financiara

Germania va garanta credite in valoare de 211 de miliarde pentru asa-numitul Fond European de Stabilitate Financiara, dupa ce parlamentul tarii a aprobat, joi, suplimentarea Fondului European de Stabilitate Financiara.

Legiuitorii germani au dat, astfel, frau liber expansiunii dimensionale si a puterii fondului de salvare din zona euro, facand un pas major spre impiedicarea raspandirii datoriilor suverane in cadrul blocului european, potrivit Associated Press.

O majoritate covarsitoare de membrii ai camerei inferioare a parlamentului german a votat in favoarea suplimentarii capacitatilor fondului, acordand astfel un vot pozitiv in ceea ce era vazut drept un test al coalitiei de centru-dreapta din care face parte si Merkel.

Votul inseamna ca Germania va garanta credite in valoare de 211 de miliarde pentru asa-numitul Fond European de Stabilitate Financiara.

Masura va fi prezentata si camerei superioare a parlamentului, vineri, de care, cel mai probabil, va trece cu succes, potrivit specialistilor.

#parlament german, # suplimentarea fondului european, # germania ue , #Germania