Parlamentul german a respins acordul fiscal cu Elvetia indreptat impotriva evazionistilor

Sambata, 24 Noiembrie 2012, ora 14:01
2620 citiri
Parlamentul german a respins acordul fiscal cu Elvetia indreptat impotriva evazionistilor

Camera superioara a parlamentului german (Bundestrat) a respins vineri acordul fiscal dintre Elvetia si Germania, opozitia de stanga, care detine majoritatea in aceasta camera, considerand ca textul este prea bland cu evazionistii, transmite AFP.

Intelegerea cu Elvetia stabilea o cota de impunere cuprinsa intre 21% si 41% pentru depozitele constituite de cetatenii germani in Elvetia. Acordul mai prevedea ca autoritatile de la Berlin sa renunte la achizitia datelor furate referitoare la germanii suspectati de evaziune fiscala.

Dar opozitia de stanga din Bundesrat, constituita din social-democrati si verzi, si-a anuntat de mult timp intentia de a vota impotriva acordului, pe care il apreciaza ca fiind prea ingaduitor cu cei care se sustrag de la plata impozitelor catre fiscul german.

Pentru a gasi o solutie care sa salveze acordul, ministrul german de finante, Wolfgang Schaeuble, a afirmat ca va propune guvernului convocarea "comisiei de conciliere", alcatuita din 16 membri ai Bundestagului (camera inferioara a parlamentului), dominat de conservatori si liberali, si din 16 membri ai Bundesratului.

Bancherii elvetieni si autoritatile de la Berna si-au exprimat dezamagirea fata de decizia parlamentului german, guvernul elvetian considerand ca acordul "garanteaza pretentiile fiscale justificate ale Germaniei, mentinand in acelasi timp sfera privata a clientilor bancilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#conturi Elevetia, #paradis fiscal Elvetia, #conturi elvetiene evaziune, #evaziune fiscala Germania, #plata impozite Germania , #Germania