Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pe bugetarii nemti ii asteapta majorari salariale de 7,5%

Pe bugetarii nemti ii asteapta majorari salariale de 7,5%


Sindicatele care reprezinta peste doua milioane de angajati in serviciile publice din Germania au ajuns la un acord cu autoritatile federale si locale privind majorarea salariilor cu aproximativ 7,5% in urmatorii doi ani si jumatate, dupa trei runde de negocieri.

Astfel, sunt evitate noi greve in domeniul transportului public, al asistentei sociale, al ingrijirii sanatatii si in administratie, transmit Reuters si DPA.

In prima etapa, de la 1 aprilie, salariile sunt majorate cu 3,19%, apoi de la 1 aprilie 2019 cu 3,09% si in final cu 1,06% din martie 2020.

De asemenea, cei mai slab platiti angajati primesc o plata exceptionala de 250 de euro.

La cele trei runde de negocieri privind salariile au participat cel mai important sindicat german al functionarilor publici - Verdi - si dbb - Asociatia functionarilor publici, pe de o parte, si Guvernul federal si autoritatile locale, de cealalta parte.

Initial, sindicatele solicitau o majorare salariala de 6% pentru cei aproximativ 2,3 milioane de functionari publici pe care ii reprezinta.

Ministrul german de Interne, Horst Seehofer, a anuntat ca acordul va costa Guvernul federal aproximativ 2,2 miliarde de euro pe an, dar va face serviciile publice o optiune mai atractiva.

In sectorul industrial, 3,9 milioane de angajati au obtinut in februarie majorarea salariilor cu 4% in 2018 si in 2019, precum si posibilitatea unui program de munca mai flexibil.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1678 ori