Peste 600 de zboruri au fost anulate pe aeroporturile din Germania, din cauza unei greve

Joi, 10 Ianuarie 2019, ora 10:46
2587 citiri
Peste 600 de zboruri au fost anulate pe aeroporturile din Germania, din cauza unei greve
Foto: CC0 Creative Commons

Greva personalului de securitate de la aeroporturile din Dusseldorf, Koln-Bonn si Stuttgart a provocat joi perturbari serioase traficului aerian din Germania.

Aproape 640 de zboruri, adica mai mult de jumatate din cele 1.050 de zboruri programate pentru ziua de joi la cele trei aeroporturi, au fost anulate, astfel ca aproximativ 100.000 de pasageri ar putea fi afectati de greva care a inceput la ora 03:00 (02:00 GMT) si ar urma sa dureze pana la miezul noptii (23:00 GMT), informeaza AFP.

Agentia de presa DPA subliniaza ca greva de la aeroporturile Dusseldorf, Koln-Bonn si Stuttgart ar putea sa afecteze activitatea si pe alte aeroporturi pentru ca avioanele care trebuiau sa decoleze de pe cele trei aeroporturi nu vor putea ajunge la destinatiile lor secundare de unde sa-si continue zborurile. In consecinta, aeroportul Tegel din Berlin a fost nevoit sa anuleze 90 de zboruri, iar alte patru zboruri au fost anulate pe aeroportul Schoenefeld.

"Informati-va cu privire la statutul zborului dumneavoastra inainte de a ajunge la aeroport", i-a indemnat pe pasageri compania Berlin Airport Service.

Sindicatul Verdi, care reprezinta 23.000 de agenti de securitate aeroportuara, doreste introducerea unui salariu minim orar de 20 de euro, fata de nivelul actual de 17 euro. In schimb, Asociatia Federala a Companiilor de Securitate Aeriana din Germania (BDLS) a propus o crestere a salariului orar cuprinsa intre 2 si 8,1%.

Urmatoarea runda de negocieri intre sindicatul Verdi si BDLS este prevazuta pentru 23 ianuarie.

#zboruri anulate Germania, #greva aeroporturi Germania , #Germania