Presedintele Germaniei: Ajutarea Greciei nu ne va ruina

Duminica, 11 Noiembrie 2012, ora 10:03
1128 citiri
Presedintele Germaniei: Ajutarea Greciei nu ne va ruina

Presedintele Germaniei Joachim Gauck a asigurat ca ajutarea Greciei pentru a ramane in zona euro nu va "ruina" Germania, intr-un interviu publicat in editia duminicala a cotidianului Die Welt, preluata de agentia France Presse.

Anumite voci din Germania "considera ca aceasta va costa prea mult si ca noi, germanii, ne vom ruina. Nu, nu se va intampla acest lucru. In orice caz, nu atat timp cat grecii vor ramane in zona euro", a declarat el pentru Welt am Sonntag.

"Imi doresc si sper ca Grecia sa ramana membra a zonei euro", a adaugat seful de stat. "Va fi ceva negativ daca grecii vor iesi si este complet justificat ca guvernul german sa depuna eforturi in vederea mentinerii Atenei in zona euro", a mai spus Gauck. Pe de alta parte, el a apreciat ca anumite luari de pozitie publice, mai ales in Germania, este posibil sa ii fi 'ranit' pe greci.

"Spiritul ranit al grecilor se manifesta acum /.../ pentru ca acesta a fost, de-a lungul crizei din zona euro, complet denigrat de anumiti oameni politici germani sau de presa germana. A fost o greseala grava", a opinat Joachim Gauck. Fost pastor protestant, actualul presedinte german a estimat ca Grecia ar trebui, mai presus de orice, sa duca la bun sfarsit un dialog intern, "un discurs autocritic pentru a afla raspunsul la intrebarea: ce societate ne dorim?".

#criza grecia, #germania plan salvare europa , #Germania