Programul de creare de noi locuri de munca, sustinut de Franta, Germania si Italia

Vineri, 10 Octombrie 2014, ora 08:40
1548 citiri
Programul de creare de noi locuri de munca, sustinut de Franta, Germania si Italia
Sursa foto: Zimbio

Liderii Frantei, Germaniei si Italiei s-au angajat sa utilizeze fonduri de 6,4 miliarde de euro in lupta impotriva somajului din randul tinerilor, promisiune facuta la Conferinta europeana de la Milano.

Presedintele francez, Francois Hollande, a declarat ca mizele nu au fost niciodata mai mari. "Noi trebuie sa consideram programul pentru ocuparea fortei de munca din randul tinerilor ca unul dintre programele ce sustine cresterea economica in Europa. (...) Daca Europa nu este capabila sa ofere speranta tinerei generatii, oamenii vor intoarce spatele Europei. Sunt riscuri, sunt pericole. Europa trebuie sa devina din nou o oportunitate pentru tineri", a spus Hollande, conform Euronews.

Franta si Italia au cerut Uniunii Europene sa aloce mai multe fonduri pentru a stimula crearea de noi locuri de munca, insa cancelarul german Angela Merkel a declarat ca acestea sunt suficiente.

"Nu exista nicio indoiala ca exista suficienti bani. Dar trebuie sa facem banii sa functioneze. Acesta este obiectivul nostru principal ... ", a spus Merkel. "Desigur, trebuie sa investim. Dar la fel de important este (intrebarea) in ce directii investim. De aceea, trebuie sa stim care sunt locurile de munca ale viitorului, nu cele din trecut".

Somajul din zona euro este aproape de un nivel record, cifrele aratand ca in august erau peste 18 de milioane de persoane care nu abeau un loc de munca.

#UE somaj, #Merkel Hollande declaratii , #Germania