Se intampla si la altii: Germania pregateste noi taieri bugetare pentru 2014

Vineri, 04 Ianuarie 2013, ora 12:30
1269 citiri
Se intampla si la altii: Germania pregateste noi taieri bugetare pentru 2014

Ministrul german de finante Wolfgang Schauble pregateste taieri bugetare de 5-6 miliarde de euro pentru a aduce la zero deficitul federal in 2014.

Un responsabil al conservatorilor din CDU a confirmat aceste proiecte, potrivit editiei de vineri a cotidianului german Rheinische Post, relateaza AFP.

"Daca vom atinge in 2014 un deficit structural nul, vom acoperi un gol de aproximativ cinci miliarde de euro. Acest lucru nu va fi posibil decat cu noi reduceri de cheltuieli", a declarat, pentru Rheinische Post, Michael Meister, vicepresedinte al grupului CDU din Bundestag (camera inferioara a parlamentului german).

Discutiile privind reducerile de cheltuieli ar viza toate ministerele. Responsabili ai conservatorilor si ai partenerului lor liberal FDP in cadrul coalitiei guvernamentale au convenit la inceputul lunii noiembrie sa aduca la zero deficitul bugetar al statului federal, din anul 2014.

Guvernul german miza pe un deficit bugetar de 8,8 miliarde de euro in 2013, reprezentand 0,34% din Produsul Intern Brut al Germaniei.

#reduceri bugetare Germania, #deficit federal Germania, #economie germania , #Germania