Sectorul manufacturier din Germania a crescut in ianuarie

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 19:22
1277 citiri
Sectorul manufacturier din Germania a crescut in ianuarie

Sectorul manufacturier din Germania a crescut in ianuarie pentru prima data din septembrie 2011, in timp ce sectorul manufacturier din zona euro a continuat sa scada pentru a sasea luna consecutiv.

Potrivit studiului realizat de Institutul Markit, indexul sectorului manufacturier din Germania a crescut de 48,4 puncte in decembrie 2011 la 51 de puncte in 2012, in timp ce indexul pentru Franta este in continuare sub 50 de puncte, ceea ce inseamna contractare.

Si Italia este pe minus de sase luni, iar fabricile din Spania si-au restrans activitatea pentru a noua luna consecutiv. Indexul Greciei a scazut la 41 de puncte. "Industria greaca a inceput din nefericire anul 2012 la fel cum a sfarsit anul 2011 - in recesiune adanca", a precizat Paul Smith, expert Markit.

Pentru a sasea luna consecutiv, in ianuarie 2012 firmele din zona euro au inregistrat pierderi mari, iar 3.000 dintre ele s-au inchis.

Perspectivele nu sunt nici ele optimiste pentru sectorul manufacturier din zona euro, cererile pentru noi contracte fiind in scadere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Germania sector manufacturier, #Germania Uniunea Europeana, #crestere sector manufacturier , #Germania