Social-democratii ii forteaza mana lui Merkel. Cat va costa formarea noului Guvern al Germaniei?

Miercuri, 29 Noiembrie 2017, ora 14:33
4041 citiri
Social-democratii ii forteaza mana lui Merkel. Cat va costa formarea noului Guvern al Germaniei?
Foto: CC0 Creative Commons

Liderul social-democratilor germani, Martin Schulz, care ar urma sa inceapa negocieri cu blocul conservator al cancelarului Angela Merkel pentru formarea unei coalitii guvernamentale la Berlin, a declarat miercuri ca Europa are nevoie de un ministru de finante si de un buget al zonei euro, transmite Reuters.

Germania cunoaste cea mai grava criza politica din ultimele decenii dupa ce blocul conservator CDU/CSU (Uniunea Crestin-Democrata/Uniunea Crestin-Sociala) nu a reusit sa ajunga la un acord cu liber-democratii si Verzii privind formarea unei coalitii guvernamentale.

"Daca vrem ca Europa sa ramana puternica pe termen lung, atunci trebuie sa ii permitem sa actioneze si sa le garantam oamenilor ca vor constata o diferenta tangibila in viata lor", a spus Schulz, cu ocazia unei conferinte a mediului de afaceri german.

In acest scop - a continuat fostul presedinte al Parlamentului European - Europa are nevoie de un buget al zonei euro, in vederea sporirii investitiilor, si de un ministru de finante european.

In cadrul eforturilor de a facilita formarea unui guvern stabil, presedintele german Frank-Walter Steinmeier va gazdui joi o intalnire cu lidera CDU Angela Merkel, liderul CSU Horst Seehofer si liderul Partidului Social-Democrat (SPD), Martin Schulz.

Conservatorii si social-democratii au participat la "marea coalitie" dupa alegerile din septembrie 2013, dar SPD a anuntat ca trece in opozitie dupa rezultatele dezamagitoare inregistrate la scrutinul parlamentar din toamna acestui an, cea mai grava infrangere a sa din perioada postbelica.

Unii membri ai conducerii SPD au sugerat chiar ca formatiunea sa accepte un guvern minoritar condus de Angela Merkel, ca un compromis pentru a se pune capat crizei politice de la Berlin. In istoria postbelica, Germania a fost condusa doar in trei randuri, pentru scurte perioade, de un guvern minoritar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Merkel Guvern Germania , #Germania