Somajul din Germania a scazut la un minim record de la unificarea tarii

Marti, 03 Ianuarie 2012, ora 15:32
1413 citiri
Somajul din Germania a scazut la un minim record de la unificarea tarii
Şomajul din Germania a scăzut la un minim record de la unificarea ţării

Somajul din Germania a scazut de la 6,9% in noimbrie la 6,8% in decembrie, un nou minim record de la unificarea tarii in urma cu doua decenii, in timp ce numarul persoanelor angajate a atins 41 de milioane pentru prima data, au anuntat, marti, autoritatile de la Berlin.

Numarul somerilor a coborat cu 22.000, in timp ce analistii consultati de Reuters anticipau un declin de numai 10.000 de persoane si stagnarea ratei somajului la 6,9%.

"Succesul de pe piata muncii continua in pofida crizei. Companiile au liste consistente de comenzi, chiar daca se inregistreaza o incetinire a afacerilor noi. Datele sunt bune pentru consumul privat", a declarat Andreas Rees, analist la UniCredit.

In timp ce in multe tari din Europa somajul a atins cote alarmante, din cauza recesiunii si a masurilor de austeritate, in Germania, cea mai mare economie europeana, numarul somerilor a coborat constant anul trecut.

Anul trecut, Germania a inregistrat o medie a numarului de someri de 2,976 milioane, minimul ultimilor 20 de ani, si o rata a somajului de 7,1%. Germania are aproximativ 82 milioane de locuitori.Germania a inregistrat anul trecut un avans economic puternic, estimat la 3%, insa pentru acest an perspectivele s-au inrautatit, iar cresterea ar putea incetini la 0,5-1%.

Unele companii germane au anuntat planuri de reducere a costurilor pentru a putea face fata incetinirii economice. Printre acestea, Deutsche Telekom intentioneaza sa consolideze mai multe departamente IT ale grupului in Germania pentru a economisi sute de milioane de euro, iar o astfel de decizie ar afecta circa 8.000 de persoane.

#somaj Germania, #numar someri Germania, #someri Germania , #Germania