ThyssenKrupp defiinteaza 10.000 de locuri de munca in Germania

Luni, 02 Noiembrie 2009, ora 10:25
1528 citiri
ThyssenKrupp defiinteaza 10.000 de locuri de munca in Germania

ThyssenKrupp, cel mai mare producator german de otel, intentioneaza sa desfiinteze 10.000 de locuri de munca din Germania, in actualul an financiar, in cadrul unui program de economisire care va include renuntarea la 20.000 de posturi la nivel mondial, potrivit unor surse din companie, precizeaza Mediafax.

Grupul a anuntat deja vanzarea diviziei Industrieservice, precum si restructurarea a doua santiere navale, astfel incat informatia nu este noua, a declarat un purtator de cuvant al grupului, citat de Reuters.

El a aratat ca Industrieservice are circa 9.000 de angajati, majoritatea in Germania, iar reorganizarea santierelor navale va afecta aproximativ 3.500 de salariati.

De asemenea, continua discutiile referitoare la vanzarea a diviziei Safway din SUA, unde lucreaza alte 5.000 de persoane, a mai spus purtatorul de cuvant.

Directorul general al ThyssenKrupp, Ekkehard Schulz, a declarat in luna octombrie ca grupul va desfiinta pana la 20.000 de locuri de munca in actualul an fiscal, pentru a reduce costurile, in contextul recesiunii economice.

In anul fiscal precedent, grupul a aprobat planurile de reducere a costurilor cu peste un miliard de euro, partial prin reorganizarea structurii de la cinci divizii la doua si renuntarea la 2.000 de angajati de la operatiunile de productie a otelului.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#thyssenkrupp, #loc, #munca, #germania, #disponibilizari , #Germania