Verdict dur: Germania, paradis fiscal, un stat unde se spala miliarde de euro

Luni, 11 Noiembrie 2013, ora 11:02
2334 citiri
Verdict dur: Germania, paradis fiscal, un stat unde se spala miliarde de euro

Cine castiga mult, dar vrea sa plateasca cat mai putine taxe, cauta un paradis fiscal pentru banii sai. Curios, Germania poate fi o solutie pentru acesti oameni.

Organizatia Tax Justice Network (TJN) a intocmit un clasament al paradisurilor fiscale din lume, Germania fiind pe locul 8. Ea se afla inaintea insulei britanice Jersey sau statului Panama. Lider incontestabil al clasamentului este Elvetia.

TJN, o organizatie internationala non-guvernamentala, lupta pentru o fiscalitate echitabila pentru toti si culege informatii despre incalcarea legilor din domeniu. In 2012, de pilda, organizatia mentionata a anuntat ca impozitele neplatite in intreaga lume totalizeaza 280 miliarde euro anual, scrie Deutsche Welle.

Pentru a intocmi acest clasament, TJN a analizat in care tara este cel mai usor sa ascunzi provenienta banilor. Dupa aceea, acesta "infrastructura a infractiunilor financiare" a fost confruntata cu rolul pe care tara cu pricina il joaca in piata financiara internationala. Astfel, Germania, dupa puterea sa economico-financiara, a intrat in Top 10.

Citeste mai multe despre Verdict dur: Germania, paradis fiscal, un stat unde se spala miliarde de euro pe Ziare.com.

#Germania paradis fiscal, #spalare bani Germania, #evaziune fiscala Germania , #Germania