Alegeri Grecia: Samaras promite sa scoata tara "din criza si nu din euro"

Sambata, 16 Iunie 2012, ora 11:43
1128 citiri
Alegeri Grecia: Samaras promite sa scoata tara "din criza si nu din euro"

Seful dreptei conservatoare elene Antonis Samaras a promis tarii, vineri seara, "sa o scoata din criza si nu din euro", in caz de victorie a partidului sau Noua Democratie, ND la alegerile legislative cruciale de duminica, pe care le va aborda cot la cot cu stanga radicala antiausteritate.

"Vom iesi din criza. Nu vom iesi din euro. Nu vom lasa pe nimeni sa ne scoata din Europa", a spus el in fata a mii de simpatizanti adunati in Piata Syntagma din centrul Atenei, pentru ultimul miting electoral inainte de alegeri.

Unele sondaje acorda la sfarsitul saptamanii un usor avans ND a lui Samaras in fata partidului stangii radicale al lui Alexis Tsipras, SYRIZA. "Prima dilema este intre euro si drahma. Mai multi prieteni ai tarii ne-au avertizat" si "destinul tarii depinde de raspunsul alegatorilor", a repetat el.

Samaras se prezinta ca garant al mentinerii Greciei in zona euro, chiar daca el spune ca vrea renegocierea planului de salvare ce impune Atenei masuri severe de austeritate. Adversarul sau, Tsipras, afirma in schimb ca el "ar anula" acest memorandum ramanand in acelasi timp in euro, aminteste AFP.

#Samaras alegeri Grecia, #alegeri Grecia partide, #iesire Grecia zona euro partide , #Grecia