Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANA/MPA: Prima reuniune a Grupului de Lucru pentru extinderea coridoarelor maritime in regiunea Marii Negre

ANA/MPA: Prima reuniune a Grupului de Lucru pentru extinderea coridoarelor maritime in regiunea Marii Negre
ATHENS NEWS AGENCY, MACEDONIAN PRESS AGENCY, THESSALONIKI (Grecia) - Prima reuniune a Grupului Special de Lucru (Ad-Hoc Working Group) pentru dezvoltarea de coridoare maritime in regiunea Organizatiei Cooperarii Economice la Marea Neagra (OCEMN) are loc azi si maine la Atena, la Institutul Evgenidou.

Reuniunea are loc in cadrul politicii Ministerului Marinei Comerciale, Egeei si Politicii Insulare de extindere a coridoarelor maritime in regiunea Marii Negre, ca urmare a demersurilor coordonate ale Directiei Politicii Portuare, ale Secretariatului General al Porturilor si a Politicii Portuare a Ministerului Marinei Comerciale, Egeei si Politicii Insulare si a Ministerului de Externe.

Grupul de Lucru s-a reunit cu scopul transpunerii in practica a Memorandumului de Intelegere, semnat din initiativa Greciei, in cadrul celui de-al XVI-lea summit al Consiliului Ministrilor de Externe ai Tarilor Membre ale OCEMN, de la Belgrad, din 19 aprilie 2007.

La reuniune participa reprezentanti ai tarilor membre ale Organizatiei Cooperarii Economice la Marea Neagra (Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, Romania, Federatia Rusa, Serbia, Turcia, Ucraina), precum si reprezentanti ai Secretariatului International Permanent al OCEMN.

Initiativa de dezvoltare a coridoarelor maritime in spatiul OCEMN urmareste conectarea regulata a porturilor si edificarea unei retele de transport coordonate pentru promovarea, in special, a transporturilor de marfuri, dar si de pasageri, dupa cum se mentioneaza in comunicatul Ministerului Marinei Comerciale, Egeei si Politicii Insulare. Participarea substantiala, dar si rolul coordonator al Greciei la procedurile de transpunere in practica a Memorandumului de Cooperare are o pondere politica si economica deosebita asupra capacitatilor create pentru promovarea industriei maritime si portuare ale tarii si in dezvoltarea de relatii comerciale si economice in regiune.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 951 ori