Angela Merkel spera ca Grecia sa-si respecte angajamentele

Sambata, 16 Iunie 2012, ora 16:15
1125 citiri
Angela Merkel spera ca Grecia sa-si respecte angajamentele

Cancelarul german Angela Merkel si-a exprimat sambata speranta ca grecii vor alege, in cadrul scrutinului de duminica, un nou guvern care va respecta promisiunile facute fata de creditorii internationali, transmit AP si Reuters.

Europenii trebuie sa inceteze sa mai faca promisiuni pe care sa le incalce, a mentionat sefa executivului german, in cadrul unei conventii regionale a formatiunii sale, Uniunea Crestin-Democrata, conservatori, in landul Hessa.

"Nu se mai poate - si este valabil si pentru alegerile din Grecia - ca aceia care nu-si respecta angajamentele sa-i duca pe toti ceilalti de nas", a subliniat Merkel.

"De aceea este atat de important ca, dupa alegerile de maine din Grecia, sa se formeze un guvern care sa ne spuna da, vrem sa ne respectam angajamentele. Aceasta este baza pe care Europa poate prospera", a punctat cancelarul german, care nu a facut nicio referire la un partid ori politician anume din Grecia.

Dupa un prim scrutin ce nu a permis formarea unui guvern, grecii vor reveni duminica la urne pentru alegerile legislative intr-un sufragiu indecis in care partidul de radical de stanga Syriza, format de Alexis Tsipras, si partidul conservator Noua Democratie (ND), al lui Antonis Samaras, se afla la egalitate.

O eventuala victorie a lui Alexis Tsipras preocupa anumite medii din Europa ca urmare a opozitiei acestuia fata de continuarea masurilor de austeritate impuse in Grecia de creditorii sai din 2010, de la inceputul crizei datoriei, in schimbul primirii unor imprumuturi internationale.

#Merkel alegeri Grecia, #Merkel declaratii alegeri Grecia, #Merkel salvare Grecia , #Grecia