Angela Merkel: stergerea datoriei Greciei nu este o solutie

Marti, 27 Noiembrie 2012, ora 08:57
1155 citiri
Angela Merkel: stergerea datoriei Greciei nu este o solutie

Cancelarul german, Angela Merkel, si-a reafirmat in fata deputatilor din tabara sa politica opozitia fata de o stergere a datoriei Greciei, masura care, in opinia sa, "nu este o solutie", relateaza cotidianul regional Passauer Neue Presse in editia de marti, citata de AFP.

Angela Merkel a insistat asupra faptului ca, daca se va recurge la o stergere a datoriei pentru Grecia, atunci si alte tari ar putea sa ceara acelasi lucru, relateaza participanti la respectiva reuniune.

Toata lumea se asteapta de la cancelarul german sa spuna "adevarul despre viitorul Greciei", dar de fapt nici ea si nici rivalul sau social-democrat, Peer Steinbruck, nu il cunosc, mai afirma sursele citate de publicatia germana.

Anterior, purtatorul sau de cuvant, Steffen Seibert, a declarat ca Berlinul exclude ideea unei stergeri a datoriei Greciei "din ratiuni juridice". In ultimele saptamani, oficialii germani s-au declarat in mod repetat impotriva unei astfel de masuri, un subiect delicat pentru contribuabilii si alegatorii germani, la mai putin de un an inaintea alegerilor legislative.

Zona euro si Fondul Monetar International au cazut de acord in noaptea de luni spre marti sa reduca datoria Greciei la 124% din PIB pana in 2020, fata de o tinta initiala de 120% sustinuta de FMI, si sa acorde acestei tari un imprumut de 43,7 miliarde de euro, ce include si transa de 31,2 miliarde de euro blocata in luna iunie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#datorie grecia, #datorie Grecia Fondul Monetari International, #datorie Grecia UE , #Grecia