Atena, grabita sa privatizeze porturile, aeroporturile si reteaua de electricitate

Miercuri, 12 August 2015, ora 17:59
2820 citiri
Atena, grabita sa privatizeze porturile, aeroporturile si reteaua de electricitate
Foto: Wikimedia

Grecia trebuie sa faca pasi rapizi in privatizarea activelor detinute inca de stat: porturi, aeroporturi regionale si reteaua nationala de electricitate.

In total, aceste active ar trebui sa aduca in bugetul statului o suma de 6,4 miliarde de euro in urmatorii doi ani, conform Memorandumului incheiat cu creditorii sai, relateaza ziarul Hurriyet Daily News.

Memorandul cuprinde o lista de masuri pe care guvernul elen trebuie sa le implementeze o pentru a accesa toate transele din imprumutul de 86 de miliarde de euro pus la dispozitie de creditorii europeni.

Conform intelegerii, Atena trebuie sa faca toate demersurile necesatre pentru a deschide procedura de privatizare a companiei nationale de electricitate ADMIE pana pe data de 25 octombrie 2015.

Termenele scoaterii la licitatie a porturilor Pireus si Tesalonic vor trebui anuntate, de asemenea, pana la sfarsitul lunii octombrie.

Autoritatile elene au convenit sa privatizeze si aeroporturile regionale "in termenii actuali", aceasta insemnand ca guvernul Syriza va recunoaste castigarea licitatiei anterioare de catre un operator german.

Anul trecut, compania Fraport din Germania a castigat licitatia organizata pentru administrarea celor 14 aeroporturi regionale din Grecia, dar, odata cu instalarea guvernului Syriza, tranzactia a fost blocata.

#privatizari grecia, #memorandum Grecia UE, #imprumut grecia , #Grecia