Atena nu va avea brad de Craciun: Bugetul de sarbatori a fost redus cu 90%

Luni, 17 Decembrie 2012, ora 08:46
2483 citiri
Atena nu va avea brad de Craciun: Bugetul de sarbatori a fost redus cu 90%
În 2010, bradul de Crãciun din piaþã a fost ars de protestatari, în urma primelor mãsuri de austeritate impuse Greciei de creditorii externi.

Primaria din Atena a redus cu 90% bugetul de sarbatori pentru acest an, astfel ca va renunta la bradul de Craciun si va impodobi cu instalatii de lumini doar cateva bulevarde si piete importante.

"Grecia iese din al cincilea an de recesiune si se indreapta spre al saselea, cu reduceri de salarii, majorari de taxe si pensii diminuate, atfel ca multi renunta la sarbatorirea Craciunului sau planuiesc petreceri in familie, unde fiecare contribuie pentru mancare", potrivit portalului GreekReporter.

Primaria a renuntat sa mai impodobeasca un brad de Craciun, conform traditiei, in Piata Syntagma.

In 2010, bradul de Craciun din piata a fost ars de protestatari, in urma primelor masuri de austeritate impuse Greciei de creditorii externi.

Anul trecut, oficialii de la Atena au ridicat cel mai mare brad de Craciun din Europa, in incercarea de a arata un pic de optimism, noteaza portalul.

Intrucat primaria din Atena abia isi poate plati facturile, doar trei piete centrale si cele mai mari bulevarde vor fi impodobite cu lumini, in contrast cu anii de dinaintea crizei, cand banii pentru astfel de cheltuieli erau mai multi.

#brad Craciun primarie Atena, #reduceri costuri primarie Atena , #Grecia