Banca Centrala Europeana refuza sa ajute Grecia

Joi, 02 Februarie 2012, ora 11:08
1579 citiri
Banca Centrala Europeana refuza sa ajute Grecia
Banca Centrala Europeana refuza sa ajute Grecia

Banca centrala europeana (BCE) va refuza sa ajute Grecia sa iasa din faliment si sa reduca din datoria de stat, apreciaza cei mai multi analisti din cadrul ING.

In timp ce toti creditorii Greciei cresc presiunea asupra statului elen sa isi plateasca datoria si solicita BCE sa se implice in reducerea datoriei Greciei, bancherii din cadrul bancii centrale europene refuza sa faca orice fel de comentariu, scrie Bloomberg.

Economistii interpreteaza tacerea BCE si sustin ca, de fapt, banca centrala nu se va implica deloc in ajutorarea Greciei. Analistii ING mai spun ca BCE asteapta intai sa vada rezultatul negocierilor dintre creditorii statului elen si oficialitatile de la Atena inainte sa anunte orice decizie.

Grecia are nevoie de un al doilea plan de salvare, in conditiile in care trebuie sa plateasca mai mult de 14 miliarde de euro din refinantarea obligatiunilor.

Proiectul de buget elaborat de guvernul de la Atena pe 2012-2015 prevede economii suplimentare de 28 miliarde de euro pana in 2015. Economiile vor fi facute prin cresterea impozitelor si printr-un plan de privatizari in masa.

#bce Grecia, #datorie grecia, #BCE ajutor Grecia, #plan salvare grecia, #grecia , #Grecia