Bancile britanice fug de falimentul Greciei. Vezi ce masuri iau

Luni, 20 Iunie 2011, ora 14:25
1360 citiri
Bancile britanice fug de falimentul Greciei. Vezi ce masuri iau

Mai multe banci de top britanice, precum Barclays si Standard Chartered si-au redus dramatic volumele de credit pe care le aveau pentru zona euro si au retras fonduri in valoare de miliarde de lire sterline, in zona euro, alarmate de posibilitatea ca Grecia sa intre in faliment.

In ultimele luni, Barclays si-a redus expunerea in mai multe tari europene, cu probleme, precum Grecia, Irlanda, Spania si Italia.

Standard Chartered a retras zeci de miliarde de dolari din zona euro si si-a redus expunerea cu doua treimi in ultimele saptamanii pe masura ce reprezentantii acesteia au devenit tot mai ingrijorati fata de situatia financiara a altor banci europene, scrie incont.ro.

O comisie guvernamentala britanica a recomandat, la inceputul lunii aprilie, o vasta reforma a sistemului bancar in urma careia bancile de investitii sa fie separate de bancile comerciale. Prin aceasta masura se incearca prevenirea unei crizei financiare similara cu cea din 2008.

Cele 4 mai banci britanice - HSBC, Barclays, Lloyds Banking Group si Royal Bank of Scotland- apara cu putere actualul sistem, amenintand ca isi muta sediile in afara Marii Britanii daca reformele vor fi prea radicale. “Este o combinatie moderata intre diferitele scenarii posibile”, a declarat pentru BBC Sir John Vickers.

#banci britanice, #faliment grecia, #grecia, #criza grecia , #Grecia