Belgia, Spania, Italia si Austria s-ar putea confrunta cu probleme asemanatoare Greciei

Luni, 01 Februarie 2010, ora 17:23
1460 citiri
Belgia, Spania, Italia si Austria s-ar putea confrunta cu probleme asemanatoare Greciei

Belgia, Spania, Italia si Austria ar putea fi urmatoarele state europene care sa se confrunte cu problemele ce au dus la criza de incredere din Grecia, Irlanda si Portugalia, estimeaza analistii din cadrul UBS, citati de cotidianul belgian L'Echo, preluat de Newsin.

Pana in prezent, numai Grecia, Irlanda si Portugalia s-au confruntat cu o crestere a randamentelor pe termen lung, din cauza preocuparilor legate de finantele de stat.

"Spania, Italia, Belgia si Austria vor fi urmatorul grup de state ce vor starni ingrijorarea investitorilor", si o crestere a aversiunii fata de risc, a declarat Geoffrey Yu, analist in cadrul UBS.

Potrivit UBS, cele patru state au probleme bugetare curente, precum si alte probleme specifice. Analistii mai vorbesc si despre "probleme de politica interna", ce ingreuneaza evaluarea financiara a statului.

Grecia a incheiat 2009 cu un deficit bugetar de 12,7% din produsul intern brut (PIB) si cu o datorie publica de 113% din PIB, niveluri care au ingrijorat pietele financiare.

Guvernul de la Atena s-a angajat sa reduca deficitul la 8,7% din PIB in acest an si la sub 3% in 2012. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#state, # probleme, # grecia, # investitori, # datorii, # deficite , #Grecia