Bruxelles: Premierul grec a informat ca negocierile cu sectorul privat sunt avansate

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 09:18
1014 citiri
Bruxelles: Premierul grec a informat ca negocierile cu sectorul privat sunt avansate

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni seara, la Bruxelles, ca la summit-ul informal al Consiliului s-a discutat "in trecere" despre Grecia, Portugalia, Spania si Italia, mentionand ca premierul grec a informat ca negocierile cu sectorul privat pentru anularea a 50% din datorii sunt avansate.

"S-a discutat, in trecere, la sfarsit, si problema Greciei. Premierul grec a informat ca sunt avansati din punct de vedere al negocierilor cu sectorul privat pentru anularea a 50% din datorii. Lucrurile se indreapta catre un deznodamant pozitiv, asa cum asteapta toate statele Uniunii Europene, legat de continuarea finantarii Greciei pentru a iesi din zona de risc major", a spus presedintele.

El a mai spus ca au fost discutate si progresele facute de Portugalia, Spania si Italia.

Seful statului a participat la intrunirea informala a Consiliului European, unde statele Uniunii Europene, cu exceptia Marii Britanii si a Republicii Cehe, au adoptat luni seara un nou tratat de consolidare a disciplinei bugetare cu introducerea planificata a unor "reguli de aur" privind echilibrul bugetar.

#Basescu summit UE 2012, #Grecia summit UE ianuarie 2012, #criza datoriilor Grecia summit UE 2012 , #Grecia