CE da in judecata Grecia

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 16:47
1150 citiri
CE da in judecata Grecia

Comisia Europeana a deschis proces Greciei la Curtea Europeana de Justitie (CEJ) pentru ca nu a respectat decizia Bruxelles-ului privind recuperarea unor ajutoare de aproximativ 230 milioane euro acordate ilegal companiei Hellenic Shipyards, potrivit unui comunicat transmis miercuri de CE si preluat de NewsIn.

"Comisia permite statelor membre sa plateasca sume importante ca subventii catre mediul de afaceri in fiecare an, dar in cazurile unde se descopera ca ajutorul de stat a fost acordat ilegal, acesta trebuie recuperat.

A trebuit sa luam masuri intr-un numar mare de cazuri in ultimii ani, mai ales impotriva Frantei, Italiei si Austriei.

Trebuie sa ne asiguram ca statele membre fac tot ce este necesar pentru recuperarea banilor", a spus comisarul european pentru competitie, Joaquín Almunia.

Pe 2 iulie 2008, CE a decis ca subventiile acordate de Grecia companiei Hellenic Shipyards erau incompatibile cu regulile de piata, din cauza distorsionarii competitiei.

Compania are de rambursat aproximativ 230 milioane euro plus dobanzi.

"Comisia discuta cu autoritatile elene si Hellenic Shipyards inca din iulie 2008 cu privire la posibile modalitati de implementare a deciziei, tinand cont de dificultatile financiare ale companiei.

(...) Dar aceste eforturi au fost pana in prezent zadarnice.

De aceea, Comisia a decis sa dea Grecia in judecata la Curtea Europeana de Justitie", se mai arata in comunicatul Comisiei. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ce, #grecia, #judecata , #Grecia