Ce economii mai are Grecia de facut?

Duminica, 26 August 2012, ora 15:45
1328 citiri
Ce economii mai are Grecia de facut?

Grecia ar putea avea nevoie de economii de 17,9 miliarde de euro in urmatorii doi ani, potrivit unei surse din Ministerul de Finante citata de publicatia elena Real News.

Publicatia elena a relatat ca economii de trei miliarde de euro vor fi necesare din cauza deficitului de venituri bugetare din acest an, iar reduceri de un miliard de euro pentru finantarea companiilor de stat care nu pot rambursa imprumuturi garantate de stat, relateaza Bloomberg.

Cele 4 miliarde de euro s-ar adauga economiilor de 11,7 miliarde de euro cerute de UE si FMI si care trebuie identificate pana in septembrie, precum si altor 2,2 miliarde de euro care trebuie sa compenseze scaderea anticipata a veniturilor bugetare si a contributiilor de asigurari sociale in urmatorii doi ani.

Premierul elen Antonis Samaras a cerut vineri la Berlin prelungirea cu doi ani a termenului pana la care Grecia trebuie sa faca economii substantiale si sa echilibreze finantele publice, dar cancelarul german Angela Merkel nu a lasat sa se inteleaga ca ar putea lua o decizie in aceasta privinta pana in septembrie, cand troica isi va face public raportul asupra situatiei statului elen.

Presedintele francez, Francois Hollande, a subliniat la randul sau, sambata, dupa o intalnire cu Samaras, ca Grecia inca trebuie sa isi "demonstreze credibilitatea" in privinta angajamentelor de redresare bugetara.

#economie grecia, #rezolvare criza Grecia , #Grecia