Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ce economii mai are Grecia de facut?

Ce economii mai are Grecia de facut?


Grecia ar putea avea nevoie de economii de 17,9 miliarde de euro in urmatorii doi ani, potrivit unei surse din Ministerul de Finante citata de publicatia elena Real News.

Publicatia elena a relatat ca economii de trei miliarde de euro vor fi necesare din cauza deficitului de venituri bugetare din acest an, iar reduceri de un miliard de euro pentru finantarea companiilor de stat care nu pot rambursa imprumuturi garantate de stat, relateaza Bloomberg.

Cele 4 miliarde de euro s-ar adauga economiilor de 11,7 miliarde de euro cerute de UE si FMI si care trebuie identificate pana in septembrie, precum si altor 2,2 miliarde de euro care trebuie sa compenseze scaderea anticipata a veniturilor bugetare si a contributiilor de asigurari sociale in urmatorii doi ani.

Premierul elen Antonis Samaras a cerut vineri la Berlin prelungirea cu doi ani a termenului pana la care Grecia trebuie sa faca economii substantiale si sa echilibreze finantele publice, dar cancelarul german Angela Merkel nu a lasat sa se inteleaga ca ar putea lua o decizie in aceasta privinta pana in septembrie, cand troica isi va face public raportul asupra situatiei statului elen.

Presedintele francez, Francois Hollande, a subliniat la randul sau, sambata, dupa o intalnire cu Samaras, ca Grecia inca trebuie sa isi "demonstreze credibilitatea" in privinta angajamentelor de redresare bugetara.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1092 ori
Citeste mai multe despreeconomie grecia rezolvare criza Grecia