CE va cere Greciei sa reduca salariile bugetarilor

Sambata, 30 Ianuarie 2010, ora 15:02
1289 citiri
CE va cere Greciei sa reduca salariile bugetarilor

Comisia Europeana va solicita saptamana viitoare Greciei sa ia noi masuri pana in 15 mai, intre care si reducerea salariilor din sectorul bugetar, pentru a imbunatati situatia finantelor publice, a relatat sambata cotidianul grec Ta Nea, citat de Les Echos si preluat de NewsIn.

Recomasndarile executivului european ar urma sa fie facute publice miercuri.

Potrivit Ta Nea, care citeaza un proiect de document, CE va solicita autoritatilor de la Atena sa reduca salariile functionarilor publici si sa plafoneze pensiile.

Guvernul lui George Papandreou s-a angajat sa reduca deficitul bugetar al Greciei la 8,7% din produsul intern brut (PIB), de las 12,7% in 2009, pentru ca in 2012 sa se ajunga sub plafonul de 3% din PIB fixat pentru statele din UE.

Premierul grec spera sa obtina acordul Bruxelles-ului pentru planul sau de austeritate prezentat luna aceasta si sa puna, astfel, capat speculatiilor privind un eventual plan european de salvare a Greciei.

Planul guvernului elen prevede, intre altele, reducerea ajutoarelor sociale si a alocatiilor.

CE ar mai intentiona sa ceara guvernului elen sa creeze un mecanism de plata anticipata a impozitelor in cazul anumitor lucratori si sa taxeze suplimentar produsele de lux, a mai scris Ta Nea. 

#ce, # grecia, # salarii, # bugetari , #Grecia